fbpx

Coronatesten & documenten

Met deze pagina houden we je zo goed mogelijk op de hoogte van de coronamaatregelen die van toepassing zijn op je reis naar het Surftribe Family Camp in Biscarrosse. Zo kun je de reis voorbereiden en kom je niet voor verrassingen bij de grens te staan. We zullen de informatie waarover we beschikken hieronder zo duidelijk mogelijk samenvatten!

De eerste weken van Surftribe zijn inmiddels van start en zonder tegenbericht kun je ervan uitgaan dat ook jullie week door zal gaan! 🤙

Let erop dat voor Nederlanders een negatieve testuitslag om Frankrijk in te reizen maximaal 24 uur oud mag zijn (eerder was dit 72 uur).

Deze pagina is geüpdate op 17 juli om 12:00 uur. Bekijk voor je vertrek ook altijd de onderstaande websites voor de meest actuele informatie.

Nederland: www.nederlandwereldwijd.nl/landen/frankrijk/reizen/reisadvies
België: www.info-coronavirus.be/nl/reizen & www.diplomatie.belgium.be

REIZEN NAAR SURFTRIBE (FRANKRIJK)

Om naar Frankrijk te reizen kun je gebruik maken van een coronabewijs (Digitaal Coronacertificaat). In Nederland kun je via de CoronaCheck-app een digitaal coronabewijs maken en in België kan dit onder andere via de CovidSafeBE-app.

Daarnaast is een “erewoordverklaring” nodig om Frankrijk in te reizen. Dit is een verklaring waarmee je akkoord gaat met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. De Engelstalige erewoordverklaring is hier te vinden.

Er zijn drie manieren waarop je een geldig coronabewijs kunt aanmaken om naar Frankrijk te reizen:

1. Met de negatieve uitslag van een antigeen of PCR test 🕧

We raden een antigeen test aan omdat je hier sneller de uitslag van ontvangt. De test mag voor reizigers vanuit Nederland maximaal 24 uur oud zijn bij aankomst aan de Franse grens. Voor reizigers vanuit België mag deze maximaal 72 uur oud zijn. Houd met het inplannen van de test dus rekening met jullie vertrekdatum en de verwachte reistijd. Kinderen onder de 12 jaar zijn vrijgesteld van de testverplichting. Voor kinderen vanaf 12 jaar geldt dat zij ook een test moeten hebben. Je kunt een gratis coronatest inplannen via www.testenvoorjereis.nl (Nederland) of via www.mijngezondheid.belgie.be (België). Indien je twijfelt of jullie de uitslag op tijd zullen ontvangen, raden we aan om een afspraak bij een commercieel testcentrum te maken. Hier kun je de testuitslag vaak al binnen 15 minuten ontvangen. Een zelftest is geen geldig bewijs.

Let op:  Mocht het niet mogelijk zijn om je test gratis in te plannen, bijvoorbeeld vanwege drukte, plan dan je test in via een commerciële aanbieder.

2. Met een vaccinatiebewijs 💉

Je kunt met je coronabewijs naar Frankrijk reizen indien je minimaal 7 dagen geleden volledig gevaccineerd bent met Pfizer, Moderna, AstraZeneca of Covishield of indien je minimaal 28 dagen geleden het Janssen-vaccin gekregen hebt.

3. Met een herstelbewijs 😷

Het herstelbewijs mag minimaal 15 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve NAAT(PCR)-test zijn afgegeven door een bevoegde instantie of een medische dienstverlener.

Wat moet ik nu precies doen bij terugkomst? 🤔

🇳🇱 Om terug te reizen van Frankrijk naar Nederland gelden momenteel geen restricties. Het is niet nodig om een coronabewijs te laten zien.

Vanaf 8 augustus geldt dat een coronabewijs vereist is wanneer je terug naar Nederland reist vanaf een geel gebied in Europa. Op dit moment heeft Frankrijk een gele kleurcode. Mocht dit zo blijven dan zullen we ervoor zorgen dat je ter plekke de mogelijkheid krijgt om een coronatest af te nemen (kosten bedragen ca. €40,- p.p), zodat je met een geldig coronabewijs terug kunt reizen.

🇧🇪 Om van Frankrijk naar België terug te reizen is het verplicht om maximaal 48 uur voor je terugkomst in België een Passagier Lokalisatie Formulier in te vullen. Aan de hand hiervan ontvang je bij thuiskomst eventueel een SMS met meer informatie over testen en/of quarantaine. Ontvang je geen SMS, dan hoef je niets meer doen.

VEELGESTELDE VRAGEN / FAQ

Hieronder vind je antwoord op enkele veelgestelde vragen omtrent corona:

Wat als Nederland kleurcode rood krijgt?

Er wordt veel gesproken over de “kleurcode rood” voor Nederland. Het is goed om te weten dat dit gaat over kleurcodes op de ECDC kaart en dat deze geen direct gevolg hebben voor reizen naar het buitenland. Elk land bepaalt namelijk haar eigen beleid ten aanzien van reizigers. Het is dus aan landen als Frankrijk zelf om te beoordelen of zij verdere reisbeperkingen zouden willen opleggen aan Nederlanders.

Wat bepalend is of de reis door kan gaan zijn de reisadviezen en niet de kleurcodes op de ECDC kaart. Je vindt de actuele reisadviezen voor Nederlanders hier: www.nederlandwereldwijd.nl

Wat is nu de verwachting? 

Momenteel geldt al dat een bewijs van vaccinatie / herstel of een negatief testresultaat nodig is om naar Frankrijk te kunnen reizen. Ook heeft Frankrijk de maatregelen inmiddels al aangescherpt voor Nederlanders (een negatieve coronatest mag nu maximaal 24 uur oud zijn). Omdat Frankrijk gebaat blijft bij Nederlands toerisme achten we de kans klein dat er verdere maatregelen zullen komen.

Moet ik me elke 2 dagen laten testen in Frankrijk?

Nee. Vanaf 1 augustus wordt het verplicht om een QR-code te laten zien om naar een restaurant of museum te gaan. Dit is echter niet vereist om op een camping te staan en dus ook niet om op het Surftribe Family camp te staan. Voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar geldt de algehele verplichting niet. Zij hebben dus geen QR-code om een restaurant of museum te bezoeken.

De QR-code kan via de CoronaCheck app worden verkregen met een negatief testbewijs (max. 48u oud), met een bewijs van vaccinatie of met een recent bewijs van herstel. Je kunt een coronatest inplannen in Biscarrosse, op ongeveer 15 minuten rij afstand, via www.doctolib.fr/laboratoire/biscarosse/exalab-biscarosse-biscarosse.

Op Surftribe kun je er optioneel voor kiezen om 4x in de week een avonddiner te ontvangen. Daarnaast zijn er tal van afhaal opties op de camping en in de regio en zit er een supermarkt naast de camping. Er zijn dus genoeg eet & drink mogelijkheden naast het bezoeken van een restaurant.